Önéletrajz

1989-ben a budapesti Angyalföldön születtem, itt jártam ki az Eötvös József Általános Iskola első három osztályát, majd családommal éppen az ezredfordulót megelőzően a Pest megyei Érdre költöztünk, így tanulmányaimat már itt folytattam. Először az érdi Széchenyi István Általános Iskola diákja voltam, majd 2004-ben a százhalombattai Széchenyi István Szakközépiskola és Gimnázium tanulója lettem. Nagyon érdekelt az informatika, a programozás, így a középiskola informatika-műszaki szakirányán tanultam egészen az érettségiig. Az álmom itt talált rám: talán tizedikes lehettem, amikor beiratkoztam a helyi televízió által szervezett médiaszakkörre, s lettem egy kis ideig a százhalombattai televízió ifjúsági magazinjának kezdő szerkesztője-műsorvezetője.

Talán ettől kezdve építettem tudatosan a pályámat, még akkor is, ha néha egy-egy kisebb oldalvágányra tévedtem: az érettségit követően úgy gondoltam, hogy főiskolai tanulmányaim előtt szeretnék még egy kicsi tapasztalatot gyűjteni, ezért a budapesti Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola Médiatechnológus asszisztens képzésére jelentkeztem, melynek két éve alatt aktív résztvevője voltam az úgynevezett Videóműsor-készítő szakkörnek, de ez volt az a periódusom, amelyben sikerült meghatározni a további irányt. A sikeres záróvizsgát követően 2010-ben felvételiztem a Dunaújvárosi Főiskola Televízióműsor-gyártó szakasszisztens képzésére, majd ezt követően úgy döntöttem, hogy már diplomás képzésen szeretném bővíteni tudásomat: 2012-ben a felsőoktatási intézmény Kommunikáció- és médiatudomány szakára adtam be jelentkezésemet.

Sosem szerettem unatkozni, sőt: főiskolás éveim alatt a DUFtv Műsorgyártó Szerkesztőség szerkesztő-riportereként, majd műsorvezetőjeként tevékenykedtem, első főiskolai szakom teljesítéséhez szükséges gyakorlatot pedig az éppen összevonás alatt álló Magyar Televíziónál töltöttem, 2011 júniusa és 2012 szeptembere között a Ma Reggel című közéleti magazin szerkesztő-gyakornokaként. Gyakornoki időszakom végeztével egy újabb, szép – szakmailag sem rossz – időszak köszöntött be: a főiskolai televízió rendezőjeként, majd 2013 februárjától szerkesztőségvezetőként munkálkodtam.

Az utóbbi három évben voltam Erasmus-cserediák a finnországi Oulu University of Applied Sciences-en (2014), a Dunaújvárosi Főiskola Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégiumának alelnöke (2014-2016), valamint a MTVA Új Média és Teletext Kft. szerkesztő-gyakornoka (2015-2016) a MédiaKlikk.hu Szerkesztőségében. 2014 őszén egy nagy elismerés is társult Főiskolai tevékenységemhez: elnyertem Magyarország Köztársasági Ösztöndíját.

Ezután még mi jöhet? Jó kérdés…